National Chilli Awards 2024
- Rajčatová omáčka s uzenou chutí
- Zajímavost: Použitá Worcestrová omáčka Leo & Perrins se vyrábí stejně již od roku 1837
- Můžeš si jí polít grilované maso, klobásku či kukuřici anebo přidat do guláše
Trochu delší popis
Taky už vidíš tu letní pohodu, rodinu, kamarády, pivečko a grilované maso polité naší barbecue omáčkou? Pravá americká grilovačka nemůže být bez barbecue omáčky. Je nabitá zajímavými ingrediencemi, namátkou Worcesterovou omáčkou Leo & Perrins, melasou, uzenou příchutí a také irskou whiskey Tullamore D.E.W. Nezní to špatně, že?
Zajímavost: Worcestrovou omáčku Leo & Perrins vyrobily poprvé v roce 1837 chemici John Lea a William Perrins na zakázku lorda Sandyse, kterému se po pobytu v Indii velice stýskalo po jejich omáčce a chtěl vyrobit adekvátní náhradu.
K čemu si to dám a co v tom je?
Zkus s ní polít grilovanou flákotu masa, kterou si uděláš nějak takto: Stejčíček s BBQ.
Taky ji přidej vedle hořčice ke klobásce anebo trochu netradičně třeba do guláše. Pasuje aj ke grilovanému sýru.
Složení: Rajčata (63 %), balsamikový ocet (červený vinný ocet, koncentrovaný hroznový mošt), cukr třtinový, Worcesterová omáčka (sladový ocet (z ječmene), kvasný ocet lihový, melasa, cukr, jedlá sůl, ančovičky (ryby), tamarindový extrakt, cibule, česnek, koření, aromata), melasa, česnek, jedlá sůl, sušené chilli papričky Bhut Jolokia Peach (0,21%), směs koření, Irish whiskey Tullamore D.E.W. (2,5%).
Výrobce: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.